firesz@firesz.sk
Avatar

Országos vezetőségi megbeszélés

2013. június 8., szombat

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

2013. június 4-én Berekfürdőn (az országos lelkésztovábbképző alatt) egy rövid megbeszélést tartott a Firesz országos vezetőségének néhány tagja.

Jelen voltak: Molnár Árpád, Hranyó Mihály (?), Kiss Miklós, André János, Kása Melinda, Pusztai Zoltán, Süll Kinga, Rácz Gedeon, Süll Tamás

A következő ügyekről esett szó:

  1. Tisztújítás – az OV 2011. október 21–22. közötti ülése alapján országos tisztújításra kerül sor, amit a területi közgyűlések összehívása kell, hogy megelőzzön, és eredetileg 2012 tavaszáig az OV megtartotta volna a tisztújítást. A Duna Mente 2011 novemberi közgyűlésén elnapolta az OV-ba való két személy delegálását, ezt 2012. október 27-ei közgyűlésén megtette, delegálva Acsay Balázs és Gyurcsis Júlia vezetőket.  A FIX eddig nem tudta összehívni a közgyűlést, bár igyekezett virtuálisan is megtenni, de nem jött össze... Legkésőbb 2013. június végéig igyekeznek ezt összehozni.
  2. ÉlesztŐ 2014 – felmerült helyszín lehetőségek Gömörben: Meleghegy, Rimakokova, Krokava?

Dátum: 2014. július 23–27.

Süll Tamás előzetesen már megnézte a Meleghegyet, ami eléggé lepusztult hely. A Kokavai helyszínen megvalósulhatna, de a szállás nem lenne egy központi helyen.

Legalkalmasabbnak a Krokavai (http://krokava.sk/hu/index.html) helyszín látszik. Itt kb. 350 fős fesztiválokat is szoktak rendezni.

Kiss Miklós megnézi a helyszínt Krokaván, valamint Molnár Árpád is igyekszik elmenni a helyszínre és megnézni André Jánossal együtt. Amennyiben itt lenne az ÉlesztŐ, akkor már 2013 őszén és 2014 tavaszán is ott lehetne megtartani a munkatársi előkészítőket.

3. Mobil sátor elhelyezése: Bátorkeszin elhelyezni?

Az elmúlt egy évben Marcelházán volt elhelyezve szükségmegoldásként a nagysátor és a tartozékai. Mindenképpen el kell az idei táborok után vinni, és vagy Alsóláncra visszavinni, amennyiben szükség van rá a FIX táborokba, ha nem, akkor Bátorkeszin kellene keresni helyet, hogy lehessen használni a Bátorkeszi napokon, ill. Hetényen a gyülekezet által szervezett Újbor hálaadó októberi hétvégi ünnepségen is.

Molnár Árpád befejezte közös imádsággal.

Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle