firesz@firesz.sk
Avatar

Édes Erzsébet

Reture

2013. április 8., hétfő

Édes Erzsébet

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

Holnapután! Mosollyal az arcodon hunyod le a szemed.

Előtted nem látsz mást, mint feladatokat halomban, sok idegtépő helyzetet, amit nem árt orvosolni, de mégis mosolyogsz. Reggelre kelve betegségtől legyengülve készülsz újra terelgetni a rádbízottakat, azonban nem tudod figyelmen kívül hagyni, hogy ma az a bizonyos nap van… március 26.

Ugyanilyen csontig ható hideg volt akkor is. Füledbe csengenek az akkor kapott atyai útravaló szavak: „tartsd meg életemet,…csak Te vagy Isten egyedül,… add a Te erődet a Te szolgádnak…” (86.zs.) Újra előveszed ezeket a sorokat, mint az év során olyan sokszor már. Bibliád lapja ezen a helyen mintha meggyötörtebb lenne a többinél.

Egy év sok idő. Sok éjjel, és sok nappal. Valahogy ez nem úgy reppent el, mint az előzőek. Átjár belsődben a hála. Eszedbe jut sok áldás, sok mosoly, sok fiatal és ismeretlen arc, sok agyonhallgatott dallam, sok könny, sok mulasztás, sok érthetetlen, megválaszolatlan kérdés és …sok retur vonatjegy:) Mindezeket átpörgetve úgy érzed, talán még most sem tanultál meg igazán …távol lenni.

A körülötted élők mindebből nem sokat érzékelnek. Döbbenten, először értetlenül mosolyognak, mikor felfeded előttük, miért is különleges ez a nap. Ők már elfelejtettek megállni hasonló dolgok mellett. Talán épp ezért jól esik látnod, hogy valóban meglepted őket. S talán egy rövid percre mégiscsak megállnak veled együtt, melletted.

Mindeközben napodat egy drága Élet megérkezésének híre teszi még különlegesebbé, hálateltebbé. Nem tudsz mást, mint magasztalni és dicsőíteni Őt!

 

Holnap!!! Még nagyobb mosollyal hunyod le a szemed.

Reggelre kelve továbbra is gyötör a betegség, de már nem is figyelsz rá. Papírok, telefon, pénztárca, útravaló. Minden megvan. Semmi nem tud kivinni a béketűrésedből. Ma még ők sem…, bár a leszakadt hó próbára teszi számításaidat, mikor a vonatra gondolsz. Reménységed azonban még ennél is nagyobb. A nap szinte elreppen, boldogan kívánsz áldott ünnepeket, s már gondolatban kilométerekkel előbbre jársz.

A jegypénztárhoz lépve azonban egy pillanatra megtorpansz… gondolataid megállnak. Csendesen, halk szavakkal csak ennyit mondasz: …egy returt …haza.

 

eRZSé

Avatar

Édes Erzsébet

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle