firesz@firesz.sk
Avatar

Munkatársi hétvégét tartott a Firesz - Duna Mente Jókán

2013. március 2., szombat

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

"Harmincnéhány fiatal, akik azon igyekeztünk, hogy a 2013-as év ifjúsági alkalmakat előkészítsük."

DSC_0216

(...akik ott voltak, és akik hiányoztak, de számítunk velük...)

Péntek este Édes Tünde "Vezető személyisége" c. előadása hangzott el 2 Mózes 18,13–24 – Mózes és apósának dialógusa – alapján. "Nagyon fontos, hogy egy vezetőnek legyen tanácsadója." Egy vezetőnek általában 3 fő szerepe van: 1. személyközi szerep, 2. információs szerep, 3. döntési szerep. Öt fő feladata van egy vezetőnek: 1. KÉPVISELET, 2. TANÍTÁS, 3. VEZETŐK KIVÁLASZTÁSA, 4. SZERVEZETÉPÍTÉS, 5. NAGY DÖNTÉSEK MEGHOZATALA. Egy vezetőnek fontos, hogy legyen technikai szakértelme, kognitív képessége és érzelmi intelligenciája.

Szombaton délelőtt Süll Tamás vetette fel a témát: "Hol a helye a fiataloknak a gyülekezeteinkben?" Vajon csupán esztétikai probléma, hogy sok gyülekezetben nem "díszítik" a fiatalok a templom karzatát? Nem inkább az a probléma, hogy a gyülekezetek nincsenek felkészülve arra, hogy elfogadjanak fiatalokat, akikben éppen tombolnak a hormonok, hihetetlenül aktívak, de nagyon szemtelenek, és hihetetlenül érzékenyek? Egy fiatal abban a közösségben marad, ahol érzi, hogy szeretet uralkodik. Vajon el elmondható a gyülekezeteinkről?

DSC_0217 DSC_0384

Újítások a szervezésben az újra visszahozott szombati ifjúsági találkozók, melyeken a hagyományos csoportos beszélgetéseket felváltja a különféle munkacsoport (missziós, szeretetszolgálati, médiás, kreatívos, színjátékos, kincstáros, bibliatanulmányozós, imaszolgáló). Ezeknek a célja az, hogy a résztvevő fiatalok az igének ne csupán hallgatói, hanem cselekvői is legyenek, hangsúlyozva a hit megélését a saját családjában, iskolájában, gyülekezetében is. Biblikus tanítást, konfliktusmegelőző tanácsokat, kreatív tippeket és gyakorlati kivitelezést kínál a fiatalok számára a készülő ifitalálkozók sorozata.

2013-ban megszervezésre kerül a nyári tinitábor, és külön a nyári ifjúsági tábor, valamint az imasátor részt vesz a Csillagponton.

Gyurcsis Júlia beszámolt a Gekib találkozóról, és a készülő közös Kárpát-medencei szintű alkalmakról (pl. Imaéjjel, Teológustalálkozó, Csillagpont).

Az alkalom a vasárnapi istentisztelettel zárult a jókai református templomban.

Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle