Csécs – Fiatal Reformátusok Szövetsége

Csécs

A Firesz Gyermek- és Ifjúsági Központja
Férőhely: ágyon 28 személy számára (matracokkal bővíthető)
Ügyintéző: Krcho Tímea, református lelkész
Elérhetőség:

Református Lelkészi Hivatal – Csécs
044 71 Čečejovce, Kostolný rad 9.
Tel.: +421 55 4648 425
mobil/sms: +421 905 831 307


A táborhely jellemzése:

Kassától mintegy 25 km-re nyugatra fekszik Csécs község, melynek XIII. században épült korabeli falfestményekkel díszített református temploma van. A páratlan értékű freskókat 1994-ben restaurálták.

Közvetlenül a református templom szomszédságában található a Firesz központ, ahol 28 személy számára egész év folyamán tudunk kényelmes szállást és ellátást biztosítani. Az ifjúsági szövetség alkalmain túl elsősorban református ifjúsági csoportok, iskolák, gimnáziumok és más intézmények veszik igénybe határon innenről és túlról. A gyönyörű templom és a csendes környezet megfelelő hátteret biztosít a lelki elmélyüléshez és felüdüléshez.

Kirándulások a környéken, nevezetességek, programok:

Helyi nevezetességek:

  • a helyi református templom
  • Kassa (25 km)
  • Jászói cseppkőbarlang, XVIII. sz. premontrei kolostor (15 km)
  • Szádelői völgy 300 méter mély és 4 km hosszú hasadék (15 km)
  • Krasznahorka vára (45 km)
  • Betléri kastély (55 km)
  • Aranyidai sítelep (22 km)


Sportolási lehetőségek:

A táborhely területén lehetőség van röplabda háló felállítására, kisebb csoportos játékokra. Nagyobb rendezvényekre pedig tornateremben vagy a helyi focipályán; mindkettő kb. 5 percre van a táborhelytől.

Megközelítés:

Autóval az E571-es főúton, Szepsi (Moldava nad Bodvou) és Kassa (Košice) között. A község vonattal és busszal is jól megközelíthető, a járatok gyakran közlekednek.

Megjegyzés:

A központ 28-30 fős táborok szervezésére alkalmas, ugyanakkor kisebb csoportok (családok, iskolások) elszállásolását is szívesen vállaljuk. A központ területén adott a lehetőség sátrak felállítására.

Még senki nem szólt hozzá...