40 napos ima és böjt – Fiatal Reformátusok Szövetsége

40 napos ima és böjt

Kedves barátaink,

mindazok, akik az utóbbi 3 évben bekapcsolódtak a vasárnap esti imaórákba ill. a havi egyszeri imaláncba, a változásért, a megújulásért imádkoztak. Azért, hogy – magunknál megkezdve – megkeljen ez a tészta: hogy a kiszáradt csontokba az Úr lelket adjon és életre keljenek (Ez 37,5). Sok-sok emberért, konkrét élethelyzetért, területért jártunk közben. A visszajelzések, a bizonyságtételek arról tanúskodnak, hogy az ÚR meghallgatta a kiáltásunkat, hogy az imádságnak tényleg van ereje.
Mindenféle véleménnyel találkozhatunk manapság a fiatalságot illetően. A leggyakoribbak, hogy hajszolják az élményeket, tele vannak aggodalommal, mindenféle káros szenvedélynek hódolnak és nincs kellő felelősségérzetük.

2012. augusztus 1-5 között országos ifjúsági találkozóra kerül sor Kovácspatakon, az élesztŐ-re. A tábor témája az útkeresés. Nincs receptünk arra, hogyan lesz egy kétségbeesett, önmagát kereső, lázadó kamaszból kiegyensúlyozott felnőtt. Egyet
azonban tudunk: Istennek az a vágya, hogy

  • a fiataloknak is teljes élete legyen,
  • azon az úton járjanak, ami az ő útjuk,
  • a szívük telve legyen hittel, reménnyel és szeretettel.

Ezért az élesztŐ jeligéje az, hogy: „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod” (Zsolt 32,8a).

Nekünk pedig azoknak kell lennünk, akik hiszik, hogy ez megtörténhet, hogy megtörténik, s ezért az Úrhoz kiáltanak, böjtölnek és bűnbánatot tartanak. („Tartsatok szent böjtöt, hirdessétek ki, hogy ünnep lesz! Gyűjtsétek össze a véneket, az ország minden lakóját Isteneteknek, az Úrnak a házába, és kiáltsatok az Úrhoz!” Jóel 1,14) Ezért a célért 40 napos imádságot és böjtöt indítunk, hogy a tábor jeligéje tényleg valósággá váljon. A cél az, hogy

  • ezen az ifjúsági találkozón tényleg életek változzanak meg,
  • mindannyian érzékenyebbek legyünk az Úr vezetésére,
  • ez ne egy egyszeri fellángolás legyen, hanem csodálatos módon utána
  • mindenkinek legyen olyan közössége, amiben tovább növekedhet.

A 40 napos imádság és böjt 2012. június 27-én, szerdán indul. Szeretnénk, ha a találkozó végéig minden nap le volna fedve imádsággal és böjttel. Különösen nagy szükség van a szülők, nagyszülők bekapcsolódására is – ugyanis az imádság és a böjt a tábor ideje alatt is tartani fog.

Itt lehet regisztrálni: http://www.doodle.com/epitmneabu3672td (elég odaírni a nevedet meg honnan vagy). Egyúttal feliratkozhatsz a heti egyszeri hírlevélre: imasarok@firesz.sk. A hírlevélben az aktuális szervezési örömökről és problémákról lesz szó, valamint arról, mit tanít nekünk a Biblia a böjtről.

Próbáljunk felülemelkedni a fásultságunkon és fáradtságunkon, és imáinkat ebben a 40 napban a fiatalságra irányítani, mert ők azok, akiken a jövőnk áll. Pár év múlva a mai fiatalok rányítják majd az országot, ők sütik a kenyeret és árulják a tejet, gyártják az elektronikus cikkeket és nevelik az utánuk következő generációt. Nem mindegy, hogy milyen alapon áll az életük.

Az imasarok csapata nevében: Dobai Júlia

Még senki nem szólt hozzá...