2019. október 27. - Nem beszédben áll az Isten országa... :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2019. október 27. – Nem beszédben áll az Isten országa…

Időpont:
2019. október 27. 21.00, vas


Térkép nem érhető el

Kedves Imaharcosok!

“Mert sokat vétkezünk mindnyájan: de ha valaki beszédében nem vétkezik, az tökéletes ember, meg tudja fékezni az egész testét…
Kicsoda bölcs és értelmes közöttetek? Mutassa meg a magatartásával, hogy mindent bölcs szelídséggel tesz!” Jak.3,2;13.

A heti házicsoportunk épp azokról a dolgokról beszélgettünk, amelyek leginkább igénybe veszik az erőnket, főleg a lelki erőnket a mindennapjainkban. Magamon azt vettem észre, hogy számomra leginkább erőt próbáló pont a beszéd. Az az igyekezet, hogy a beszédem, minden megnyilvánulásom az valóban építő, mások számára jól érthető, befogadható és nem utolsó sorban kedves legyen. A munkámból kifolyólag állandóan beszélnem kell (tanár vagyok), és folyamatosan minimum 23-an figyelik, hogy milyen szavak hagyják el a számat.

Sokszor döbbenek rá egy-egy nehezebb nap után, vagy nehezebb szituáció után, hogy mennyire szükségem van arra a felülről való bölcsességre. Ami a szavaimat megzabolázza, és gyümölcsözővé teszi.

Néha úgy érzem én is, ahogy Weöres Sándor írja: “…a bölcs csak addig bölcs ameddig hallgat; mihelyt megszólal, bolond, mert tápláló tudásának csak az emészthetetlen héját adhatja át.”

Imádkozzunk ma a beszédünkért, a nyelvünkért, hogy valóban azt a felülről való bölcsességet tükrözze, ami “először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.” Jak. 3,17.

Áldott imaórát,
Erzsébet

Még senki nem szólt hozzá...