2017. szeptember 24. - Többlet :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2017. szeptember 24. – Többlet

Időpont:
2017. szeptember 24. 21.00, vas


Térkép nem érhető el

Harcosok!

Háborút vívunk ellenségünk ellen! Háborúzunk, mert van mit vesztenünk. Csatákat vívunk a mindennapjainkban, van, hogy győzünk, van, hogy vesztünk, de ez így van jól. Mindkettőben Isten szeretete nyilvánul meg.
Viszont a csatározások közepette mindig eljön az ideje az útmutatás kérésének, a kérdéseknek, akár a kételkedésnek. Persze miután a kérdezés nagy heve elszállt, a válaszra már nem jut annyi időnk / erőnk / türelmünk. Amire felhívnám a figyelmeteket az a:

Kitartás
Erő
TÖBBLET

Isten válaszol. Előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de a kellő időben megkapjuk az útmutatásunkat.
Első kérdés a KITARTÁSunk. Elég kitartó vagyok-e, hogy a hitem által a holtpontokon túljutva, akár új válaszadási módokon meghalljam a nekem szánt Igét – a ható, cselekvő szót?

Második kérdés az ERŐ. Van-e elég erőm arra, hogy szavakból cselekedetek legyenek? – Persze gondolom ti is észrevettétek, hogy általában nem a könnyebb, szélesebb utat szokta Isten mutatni? 😀 Még jó hogy erőt és bölcsességet mindig kérhetünk Tőle…

A csoda pedig akkor kezdődik, amikor mi, a semmik, beleállunk a feladatba és csináljuk. Elkezdünk cselekedni, és nem csak a mi befektetett energiánkkal megegyező eredmény születik (0 + 1 = 1), hanem annál jóval több! Egy TÖBBLETet kapunk a Szentlélek által, ami elkezd minket tölteni, majd belőlünk túlcsordulóan a körülöttünk levőket is mind elárasztja. Ez az a többlet / szeretet, amire mindenki vágyik.

Így hát imádkozzunk, adjunk hálát, kérjünk elég kitartást, erőt és többletet, hogy Istenhez közelebb kerülve épülést hozzunk magunk, családunk, barátaink, gyülekezetünk, egyházunk életébe!

Többlet…

Vince

Még senki nem szólt hozzá...