firesz@firesz.sk

2015.szeptember 20. - Harcba hívlak Téged! Igen, TÉGED!

Időpont:
2015. szept. 20.


Kedves Imaharcosok!

"Ezért mondom nektek, hogy ha imádkoztok és könyörögtök valamiért, higgyétek, hogy megkapjátok, és akkor valóban teljesül kérésetek." Márk 11,24

Azon gondolkoztam a mai napon, hogy én személyesen mennyire tudatosítom, hogy tényleg egy Harcos vagyok. Hogy az imáimnak ereje van. Hogy nem csak az én kis életemben van mozgató ereje, hanem az Úr meghallgatja azt is, ha nálam sokkal hatalmasabb dolgokért imádkozom.

Nehéz témához nyúlok, de nem kerülhetem ki. Az elmúlt napokban, hetekben, hónapokban túlzás nélkül minden beszélgetésben előkerült a menekült téma. Másról sem szólnak a hírek, tele van az internet, nő bennünk a félelem. Mindannyian össze vagyunk zavarodva, hogy kinek mit higgyünk el.
Ami a legjobban elkeserít, hogy látom ahogyan családok, barátok, keresztények vesznek össze, győzködve egymást a saját igazukról. Parázs viták alakulnak ki, sokszor bibliai igék repkednek, de a vége ugyanaz - éket ver közénk ez a téma. Ezt látva az jut eszembe - a Sátán lassan eléri a célját, a keresztények között (is) megszűnik az egység. Egymás torkának ugrunk heves vitákban, és van eredménye? Megoldódik a helyzet? Segítünk ezzel valamit?

Szeretném, ha ezen a vasárnapon a kialakult menekülthelyzetért imádkoznánk. Nem szeretnék senkit meggyőzni, nem akarok vitatkozni, érvelni, ujjal mutogatni csak egyszerűen harcba hívlak Benneteket, IMAharcba. Igen, TÉGED is! Mert szükség van Rád! Szükség van rá, hogy tudd, hogy a Te imáid is számítanak. Most szükség van az egységre közöttünk. Függetlenül attól, hogy külön-külön mi a véleményünk a témában.

Kérlek benneteket, hogy imádkozzunk:

- az egész helyzet megoldásáért
- minden menekültért - különösképpen a gyerekekért, idősekért, betegekért
- a különféle vezetőkért, EU-s, országos, regionális szinten - hogy bölcsen tudjanak döntéseket hozni és, hogy kitartsanak a rájuk nehezedő terhek alatt

- azért, hogy csillapodjanak az indulatok
- az önkéntesekért, a különböző szervezetekért, akik jelen pillanatban is erejükön felül próbálnak segíteni

- a rendőrökért, katonákért - legyenek bölcsek és éberek, hogy jól tudják kezelni a határokon kialakult helyzeteket
- józanságért, hogy ne hagyjuk magunkat befolyásolni a médiában közölt hírek által

- egységért és összefogásért a családokban, keresztény közösségekben

- hogy valóban higgyük el, hogy az imáinknak ereje van, és bátran imádkozzunk és hívjunk közös imára másokat is

 

 

Bugyi Ági

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle