Vezetőség, munkatársak

A 2016 októberében megtartott rendkívüli közgyűlés 2 új vezetőségi tagot választott, mivel korábban Senkár Szabina és Édes Zoltán magánéleti okokból lemondott vezetőségi szerepéről. A két új tag Édes Zsófia és Chrén Veronika lett. A továbbiakban a vezetőségről és az állandó irodai munkatársakról olvasható egy-egy személyes bemutatkozó.


Kelemen Sándor,
területi elnök és vezetőségi tag KSz_1

dunamente@firesz.sk

Egy új fejezet indult 2016. április 1-jén. A vezetőségi gyűlésen elnökké választott a vezetőség. Azóta ismerkedem a helyzettel, lehetőségekkel, feladatokkal. Terveim szerint 2016. július 9-én – az elnöki tisztség 100-ik napján – röviden nyilvánosságra hoznám az elképzeléseimet.

Miért új fejezet? Nem jobb és nem rosszabb, hanem ÚJ. Elsősorban azért, mert a vezetőségben mindannyian a „világi” hivatásunk vagy tanulmányaik mellett önkéntesen a maradék időnkkel gazdálkodunk. Hiszem, hogy ennek a felállásnak is megvannak az előnyei. Ennek feltérképezése jelenleg is folyik. Sok bölcsességre lesz szükségünk. Minden segítséget és imát szívesen fogadunk!

A küldetésnyilatkozatunkban foglaltakkal (itt találsz a nyilatkozatra irányító linket) teljesen azonosulni tudok. A tinik és a fiatal felnőttek között zajló missziót nagyon fontosnak tartom. Személyesen pedig a konkrét szolgálatommal leginkább a fiatal dolgozók korosztályáért szeretnék tenni. Motivál a kérdés, hogy hogyan lehet ebben a munkától és hétköznapoktól szürkülni kezdő közegben szenvedélyes, sőt egyre szenvedélyesebb hitéletet Élni?

Alapvető információk rólam: egy ügyes, okos és szép NŐ boldog férje; egy, a feleségemtől minden előbb említett tulajdonságát öröklő kisfiú boldog édesapja, a pozsonyi házi csoport tagja, egy nagy álmokat szövögető, dicsőítő zenei formáció cajon-ozója és gitárosa, tősgyökeres somorjai, matematikus, sportkedvelő, olvasó, filmkedvelő, túrázó, sakkozó, függő-okostelefonozó vagyok.

 

Edes_Janos_profil

Édes János, területi alelnök és vezetőségi tag

Egyik kedves barátom mondta a “Fireszből”, hogy én vagyok a nagy “visszatérő”. És tényleg úgy érzem, hogy visszatértem a gyökereimhez. Több mint 10 év Budapesten töltött idő után – már családostól – visszatértem Felvidékre, ráadásul szülőfalumba – ennek minden szépségével, nehézségével.

A saját életemen látom, hogy mennyire jó dolog, hogy már fiatalon “Istenbe gyökerezhetett az életem”. És ebben nagy szerepe volt a Firesznek is, hogy tudhatom, Istenhez tartozom. Ez egy olyan szilárd alap, amire az egész életemet tudom építeni.

Ezért igyekezem minél többet dolgozni ebben a szervezetben, mert szeretném, hogy még sok fantasztikus fiatal biztos alapra találjon.

Mindig is nagyon meg tudott ragadni egy-egy ember személyisége, egyedisége. Mindenkiben van szerintem valami egyedi, megismételhetetlen. Erre minden tábor, találkozó vagy program esetén újra rádöbbenek. És hihetetlen látni, ahogy Isten helyére teszi a fiatalokat, és nagy dolgokra elhívja. Mindezt úgy, hogy megmarad bennük az egyedi csoda, csak megtisztul, új alapra kerül.

Mérnök fizikuskén végeztem, jelenleg családi vállalkozásunkban gombát termesztek. Feleségem Ábel kisfiunk testvérét hordja a szíve alatt jelenleg :-). Hobbim a röplabda, zene, növénytermesztés.

 

Ági (2)-44490

Bugyi Ágnes, kapcsolattartó és vezetőségi tag

bugyiagnes@gmail.com

Jelenleg nyitrai egyetemistaként élem a hétköznapjaimat, szabadidőm jelentős részében pedig a Firesz – Duna Mente mindenféle dolgain ügyködöm.  6 éve vagyok Firesz alkalmak rendszeres látogatója, 4 éve önkéntes munkatárs és 2,5 éve vezetőségi tag. Sokat kaptam és tanultam ezalatt az idő alatt, és ezért (is) szeretnék eleget tenni annak, amire Isten elhívott engem. A kapcsolattartó szerepét vállaltam magamra, ezért a hírlevelek tőlem landolnak a postafiókodban 🙂 (Ha még nem kapod őket, akkor gyorsan iratkozz fel, hogy le ne maradj semmiről 😉 – itt a jobb oldalon ezt meg tudod tenni). Valamint különböző alkalmak szervezését és reklámozását vállalom, illetve folyamatosan töröm az agyam rajta, hogy mit és hogy lehetne még effektívebben, gördülékenyebben megoldani a szervezetben. 🙂

Emellett szeretek másokkal beszélgetni, és továbbra is azt tartom az egyik fő feladatomnak, hogy segítsek az embereknek meglátni, hogy az Úr milyen egyedinek teremtette őket, és, hogy ez az egyediség nem gát, hanem egy hatalmas ajándék. Ha őszinte beszélgetésre vágysz, örömöd van vagy bánatod, hozzám nyugodtan fordulhatsz. 🙂

 

 

Édes Zsófia, vezetőségi tag

zsofiaedes@gmail.com

Szeretem a szeretetet. Azt a szeretetet, ami az Atyától jön. Azt a szeretetet, aminek ereje van, amiben élet van, ami formál és táplál.

A Firesz volt számomra az a közösség, ahol megértettem ezt a fajta szeretetet. Ez volt az a közösség, ahol először láttam, hogy hogyan lehet megélni a hitünket – a harcokban, az örömök közepette és a hétköznapokban is – egymást segítve, bátorítva és egymásért imádkozva.

Ami nagyon régóta foglalkoztat az az, hogy vajon lesz-e csoki a mennyben. Hiszen csoki nélkül semmi sem ugyanolyan. A legjobban talán bibliaolvasás előtt, után és közben szeretek enni. Még sajnos azt nem sikerült megfigyelnem, hogy szeretek-e csak simán Bibliát olvasni csoki nélkül, de csokival együtt biztos, hogy a kedvenc szabadidős tevékenységeim közé tartozik. Jhaj és nagyon szeretek együtt sírni vagy nevetni akárkivel, főleg ha van egy csokija, amit megoszt velem közben. Ezért is szeretem nagyon a tinikkel való munkát. Itt mindig van éhség szeretetre és tudom, hogy Isten csak arra vár hogy ezt betölthesse. Már várom, hogy újra láthassam azt, ahogy megérti egy-egy tini, hogy Isten mennyire szereti őt (és nem mellesleg mindig van egy kis dugi csokijuk is :)).

Az álmom látni egy generációt felnőni, akik mernek hitbeli döntéseket hozni, akik mernek csodákért imádkozni, mernek gyengék lenni, akik mernek hinni, és mernek élni.

 

Chrén Veronika – vezetőségi tag

veronika1210@gmail.com

A Fireszt mindig is a második családomnak tekintettem, mondhatni itt nőttem fel a megtérésem után 🙂 Az elején voltak az ifitalálkozók, utána jött az Imasátras szolgálat, a hitmélyítő alkalmak és nagyon jó volt, hogy tudtam, itt szeretnek és azokkal és azok által épülhetek, akiket szeretek. Nagyon jó visszanézni ezekre az alkalmakra, de most kíváncsian várom, hogy Isten még mit készít nekünk, mint közösségnek és hogy én mivel tudok hozzájárulni.

Nekem az imasátor mindig a szívügyem volt.  Szuper volt, ahogy láttam, hogy épül fel a semmiből egy sátor, a válaszfalak és végül a szobák. Az emberek jöhettek megpihenni és Istennel lenni egy csendes helyen és én örültem, hogy Isten ebben a szolgálatban használt engem, hogy eszköze lehettem és imádkozhattam az emberekkel, együtt harcolhattunk és vihettük a dolgokat Elé.

A mindennapokban is sok emberrel találkozok és csalok mosolyt az arcukra, persze csak ha jól végzem a munkám 🙂 Isten ügyes kezekkel áldott meg, amit összekulcsolva is használhatok, de egy ollóval a kezemben is áldás lehet 🙂

 


 

Az 5 vezetőségi tagon túl az országos vezetőségbe is jogunk van 2 személyt delegálni, amit meg is tettünk. Ezen felül két állandó munkatársunk is van.

Gyurcsis JúliaGyurcsis Júlia, országos vezetőségi tag (alelnök), külkapcsolatokért felelős, irodavezető

gyurcsis.julia@firesz.sk

2008-tól számolom, hogy aktív Fireszes vagyok. Persze előtte már nagyban énekeltem a kórusban és még előtte jóval ott voltam a jabloncai táborban … kész történelem 🙂 Most meg már 5 éve szorgoskodom a Duna Mente irodájában, ahol a háttérből irányítom a dolgokat, adminisztrálok, archiválok, papírügyeket és pénzügyeket rendezek, ötletelek és próbálok motiválni. Mindemellett még tartom a kapcsolatot más ifjúsági szervezetekkel, reprezentálom a Firesz – Duna Mentét vagy az országos Fireszt, mivel az Országos Vezetőség tagja vagyok, vagyis alelnök. Igazából az életem nagy részét most a Firesz tölti be, habár alakulóban van egy új szerelem: Matyi  – daliás, barna, marmagassága olyan 155cm 🙂 … szeretek még énekelni, gyalogolni vagy kocogni, táááncolni, és mostanában egyre többet olvasok.

Szeretném, ha a Firesz – Duna Mentében kialakulna egy egészséges folytonosság, amikor az élvezőből szolgáló is (mert azért a szolgálónak is kijár az élvezet) lesz: munkatárs, vezető vagy akár elnök 🙂

Örülnék, ha megtalálnád itt a helyed – ebben szeretnék segíteni, tippeket és lehetőségeket adni. És természetesen várom az ötleteidet, meglátásaidat!

 

Acsay Balázs, országos vezetőségi tag

balazs.acsay@gmail.com

A Firesz számomra az állandóságot jelenti, egyfajta lelki kikötő. Amíg sokat költöztem az iskolák és munkahelyek miatt, a gyülekezetek, bibliakörök jöttek-mentek, mindig változtak, de a Firesz mindig itt volt az alkalmakkal, biztosította a lehetőséget az Istennel és egymással való kapcsolattartásra. Most is ebben látom a lényeget. A fiatalok jönnek-mennek az iskolák és lakhelyük között, váltogatják a közösségeket, de ide mindig kiköthetnek! Ezt szeretném támogatni, hogy lehessen a Firesz mindig lelki kikötő.

Családi állapot: egy családban gyönyörű feleségemmel és két káprázatos gyermekünkkel. Hobbi: filmek, vadászat-horgászat, motorozás, vállalkozások, marketing elmélet-gyakorlat.

 


 

unnamedTankó Gábor – mozgáskorlátozott irodai munkatárs

tankomanchester@gmail.com

Számomra a Firesz lelki otthon. Egy hely ahol önmagam lehetek, nem kell magamat megjátszani. A közösségben, ahol nemcsak Szeretetet kaptam, de megtapasztaltam azt is, hogy a “Korlát lehet Áldás is.” A Firesz – Duna Mentében adminisztratív munkát végzek, de nagyon fontos számomra hogy Jézusnak van hatalma az életemben, képes kihozni a legsötétebb helyzetekből is. Így teljes az életem.

 


Korábbi vezetők, akikért nagyon-nagyon hálásak vagyunk: Oros Csaba, Rácz Tibor, Fazekas László, Görözdi Zsolt, Básti Péter, Feszty Zsolt, Nátek Katalin, Czinke Tímea, Czinke Zsolt, Oros Zsolt, Darázs Lajos, Süll Kinga, Csiba Zoltán, Viola András, Vámos Béla, Esztergályos-Dobai Júlia, Süll Tamás, Szepessy Szabina, Édes Zoltán.

(Ha netán valakit kihagytunk volna, nem szándékos! Kérjük jelezzétek!)

Még senki nem szólt hozzá...