firesz@firesz.sk

A létra: Ötödik fok (VI.rész)

2020. április 10., péntek

Andy

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

 Jézus megszerezte számodra az örök életet, és azt ma újból felkínálja neked!
El sem tudjuk képzelni azt, mit jelenthetett Jézusnak otthagyni a mennyei dicsőséget, és az Ő örök isteni természete mellé magára venni a mi nyomorult, bűnös emberi természetünket. Nem tudjuk és szinte fogalmunk sincs arról, hogy milyen szenvedést jelenthetett ez neki. Micsoda belső kínokkal járhatott...Szenvedést jelentett Jézusnak az, hogy szuperérzékenysége volt a mások szenvedésére, és Ő együtt szenvedett minden szenvedővel. Jézus sosem lopott, sosem hazudott, nem vétett Isten igéje ellen.
Mi sok mindent csinálunk Isten nélkül. Sok mindent teszünk Isten akarata ellenére. Sok mindent lopunk, ha mást nem, egymás idejét, szeretét, jóindulatát. Sok minden tapad a kezünkhöz, lelkiismeretünkhöz, gondolatainkhoz, és sokszor már nem érezzük ezt bűnnek. Oly sokszor káromoljuk Istent. Te jó ég, mennyit, de mennyit ítélkezünk egymás felett! Hányszor különbnek tartjuk magunkat másoknál? Megsúgom, hogy egyáltalán nem vagyunk különbek. A bűnt meg kell büntetni, igaz?

A kereszten az átvállalás történt. Jézus odaállt a helyünkre. 

,,Akkor végülis mindegy, hogy hogyan élünk, Isten úgyis megbocsát Jézus miatt, nem?˝- kérdezheted. Hát nem! Az Úr szeretné látni, amint arra az útra lépünk, mely a szoros kapuhoz vezet, hogy Isten megkoronázott fiai és leányai lehessünk, mert a mennyekben csak ők azok, akik gyarapodnak. Az igazi győztesek azok, akik életüket Isten ígéjére építik és annak alapelveit gyakorolják az élet minden területén. A bűneinket őszintén kell megbánnunk.

Ha most reggel olvasod ezt a bejegyzést, akkor néhány órája még úgy aludtál, mint a bunda. Öntudatlan, védtelen állapotban voltál. Egyszer csak óracsörgésre vagy automatikusan, felnyílt a szemed. Kezdtél hallani, látni, érezni, gondolkodni... és elindultál. Csoda történik veled minden pillanatban! Ver a szíved, mély levegőt tudsz venni… Talán teljesen természetesnek veszed, de jöjjön egy kis fájdalom, probléma, rájössz, hogy nem magától értetődő, hanem Isten ajándéka mindez. Peregnek tovább a napok és minderről megfeledkezel. Észreveszed, hogy rendetlenség van a szekrényedben, karcolás van az autódon, el kéne mosogatni, van rajtad néhány kiló, amit le kéne adni, de még azt is észreveszed, hogy a szomszédnak mik is a hiányosságai. Ezt kéne, azt kéne. Ez nincs, meg amaz sincs.

Dávid azt mondta: ,, naponta hétszer dícsérlek téged.˝(Zsoltárok 119:164)
Felejtsd el a kávészüneteket és tarts inkább dícsőítés szüneteket. (Na jó kösd össze a kettőt!) A dícsőítés eltereli a gondolatodat a problémától és odafordítja a problémamegoldóra. Így nem arra fogsz figyelni, hogy mi a rossz, hanem, hogy mi ad reményt és mi lehetséges.
Emeld fel a kezed az Úrhoz: ,, szeretlek, szükségem van rád.˝ Felemel, átvisz és a füledbe súgja: ,,Ne félj... enyém vagy!˝ (Ézsaiás 43:1)

El kell kezdened mondani, amit Isten mond rólad! Ha bármi mást mondasz, akkor ellentmondasz Istennek! Mit is mond rólad az Úr?

Ő alkotott téged. (Zsoltár 139:13)
Értékes vagy.(1Kor 6:20)
Szeretve vagy.(Jeremiás 31:3)

Különleges vagy. (Efézus 2:10)
Kiválasztott vagy. (János 15:16)
Bűnbocsánatod van. (Zsolt 103:12)

Érzed, amint Isten szeretetteli tekintete rajtad nyugszik? Így haladj tovább a létrán. Ennek tudatában.

Légy áldott!

Köszönöm, hogy vagy!

folyt.köv.: A létra: Hatodik fok

(AY)

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle