firesz@firesz.sk

A létra: Negyedik fok (V.rész)

2020. április 10., péntek

Andy

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

,,Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol. Ha a Siralom völgyén mennek is át, források völgyévé teszik azt, az őszi eső is elárasztja áldásával. Újult erővel haladnak...˝(Zsoltárok 84:6-8)

Hallod? Végig kell menned a siralom völgyén ahhoz, hogy eljuthass az áldások helyére. Egyszerűen nincs más út. Előzőleg beazonosítottuk a problémát, megbocsátottunk másnak, a magunk részét megbántuk, Isten részeről pedig elfogadtuk a teljes bocsánatot. Ahhoz, hogy tovább lépkedjünk a létrán és ahhoz, hogy megszabaduljunk, szabadok maradjunk meg kell törnünk az ellenség szorítását. Ehhez egyszerűen ki kell mondanunk Jézus nevét. Ha Jézus nevében imádkozol, akkor a gonosznak el kell takarodnia. Kénytelen visszavonulni!
Isten a csüggedés időszakában is próbál szólni hozzánk, bár akkor még lehet, hogy nem ismerjük fel a hangját. Sátánnak sokszor sikerül elterelnie a figyelmemet Krisztusról, erőnk forrásáról, és arra késztet, hogy tanácstalanságunkra, hibáinkra összpontosítsunk.

Milyen taktikákat vet be az ellenség?

Érzések. Suttog a füledbe. Eszedbe juttatja azokat a dolgokat, melyektől már Isten megszabadított. Eszedbe juttatja, hogy nem vagy szabad, hogy te nem vagy győztes típus, hogy miket rontottál el, hogy nem vagy olyan értékes. A sátánnak nincsenek gátlásai, a szeretetéhségünket is kihasználja, hogy csapdába csaljon. Bármilyen köteléket fel tud használni, el tud rontani legyen ez szülői, testvéri, baráti, hitvesi, párkapcsolati. Ha engedjük, hogy keserű érzések elárasszák a gondolatainkat, akkor nem csupán a mi életünket mérgezik meg:

,, Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, amely nélkül senki sem látja meg az Urat. Vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől senki el ne szakadjon, nehogy keserűségnek bármely gyökere felnövekedve megzavarjon, és ezáltal sokan megfertőztessenek.˝ (Zsid. 12, 14-15)

Negatív beszédre próbál rábírni. Azt akarja, hogy ilyeneket mondj: ,, Mi értelme?
Mi a baj velem? Miért olyan nehéz az életem? Semmi sem változott!˝ Ha elkezdesz így beszélni és nem hagyod abba, az azt jelenti, hogy átvetted a futártól kapott negatív csomagot és még alá is írtad (értsd. a futár= sátán). Vigyáznunk kell arra, hogy mit beszélünk, mit gondolunk. ,,Vigyázz, min gondolkozol, mert a gondolataid alakítják az életedet." (Példabeszédek 4:23) Isten számít rád, hogy tudod miben és miért hiszel, és ezt másoknak is el tudod magyarázni. Akár kimutatják az emberek, akár nem, de a világ sóvárog Isten után.

Nem tudom, veled hogy van ez, de én jobban figyelek azokra, akiről tudom, hogy szeret. A szeretet lerombolja a korlátokat, és segít, hogy kész legyek másként értékelni saját gondolataimat. Isten szeret. Annyi hangot hallasz napközben. A legfinomabb, amely a szeretetre hív, az Isten hangja. Isten nem érzelmeink ellenében vezet üdvösségre, hanem azok átformálásával, mert tartós változás csak így jöhet létre az életünkben. Az érzelmek változásának és ezzel a gyakorlati cselekedetek megváltozásának az a befogadó szeretet teremt alapot, amellyel Isten közeledik az emberhez.

Sok mindent fel kell adnod, ha  úgy döntesz, hogy továbblépsz, de még sokkal többről le kell mondanod, ha ott maradsz, ahol vagy. Tedd Isten Szavát mindennapi életed részévé és készülj fel a lehetetlenre!

folyt.köv.: A létra: Ötödik fok

(AY)

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle