firesz@firesz.sk

Gyümölcsöt teremni – a fiatalok életében

2017. november 15., szerda

fix

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

A Firesz szervezésében az Exodus csoport vezetője tartott Tanítványképző akadémiát Kassán

 

Jézus kijelentése szerint az egyház missziója a tanítványok személyes képzése, az evangélium továbbadása mindenkinek, különösen a következő nemzedéknek. Ahogyan 2000 évvel ezelőtt Jézus átadta tanítását másoknak, úgy kapjuk meg mi is üzenetét, és úgy kell nekünk is továbbadnunk azt. Ez ma azért különösen fontos, mert az egyház élete tekintetében is korszakváltásban vagyunk.

Hogy mindezzel szembenézzünk, és a szolgálatról tanuljunk valamint ahhoz erőt merítsünk, a Firesz Abaúj-Zempléni Területi Egysége tanítványképző akadémiát hirdetett. Az akadémiára első alkalommal 2017. november 3. és 4. között került sor a Firesz Magyar Református Központjában, Kassán.

A képzést az Exodus ifjúsági misszió igazgatója és magyarországi munkatársa, Bogyó András tartotta. Az akadémia célja, hogy az egyházhoz lazábban vagy szorosabban kapcsolódó fiatalok a Krisztussal való találkozást követően elinduljanak a tanítvánnyá válás útján.

Ezen az úton mindannyian felfedezőként indulunk el, kérdéseink vannak, amelyekre a megtérésben találunk biztos válaszra. Aztán Isten Igéjét és vezetését fokozatosan saját életünkre alkalmazzuk. Így, tanítvánnyá válva tudunk Isten dicsőségére szolgálni. Hogy végül tanítványképzőkké formálódjunk, s életünk a misszióban teljesedjen ki.

András péntek este a tanítványképzés lépcsőfokaival ismertetett meg minket. Szombaton aztán a bibliai alapelveket ismertette, bemutatta az ifjúsági munka különböző területeit. Mindez nemcsak előadásként hangzott el, hanem magunk is bekapcsolódtunk aktivitással: játékokkal, saját véleményekkel, esetleges tapasztalatokkal és ötletekkel.

Újra kimondtuk, mennyire fontos, hogy egy tanítványképző keresztyén aktívan részt vegyen Isten közösségben. Formálódjon. Hallgassa, élje és átadja Isten igéjét. A közös beszélgetések során megfogalmazódott a jelenlegi helyzetünk, hogy gyülekezeteinkben hol tart az ifjúsági munka, milyen erősségeket illetve hiányosságokat vélünk felfedezni.

A háromrészes akadémiából még két hétvége hátravan, ezek már a jövő évben lesznek. Ha valakit érdekel, még csatlakozhat. Az Úr velünk volt az elsőn.

 

„Mert nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.”  (Jn 15,16)

 

(Tárczy Erika)

 

 

 

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle