firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Vezetőségi gyűlés 2017/7-8.

2017. május 31., szerda

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

Helyszín: Alistál, 2017. május 16.

Jelenlévők : Kelemen Sanyi, Édes Zsófi, Gyurcsis Júlia, Chrén Veroni, Kis Lukács

Skype-on : Édes János, Bugyi Ági

 

Eltelt egy újabb hónap, és mi újra találkoztunk. A változatosság kedvéért Alistálon, így Lukács is tudott hozzánk csatlakozni. 🙂

Nagyon jó időnk volt aznap, és kint a szabadban kezdtük meg a vezetőségit egy kis szőlő és alma társaságában. Az elején mindenki elmondta, hogy van, mi történt vele az elmúlt vezetőségi óta.

Kezdtük az alkalmakkal, amik voltak, azaz a Piknik és a Tinihétvége átbeszélésével.

A Piknik egy laza délután volt, vagyis közösségi nap, és számomra egy kicsit régi ifitalálkozó feelingje volt, hogy találkoztunk, beszélgettünk, énekeltünk, halhattunk tanítást, volt fórumbeszélgetés, és „belekukkanthattunk” egyes közösségekbe, a működésükbe, hogy milyen jellegűek, stb. Valahol házi bibliaórák vannak, máshol mátrix-beszélgetések, baba-mama klub, férfi csoport.

A tinik pedig egy újabb felejthetetlen hétvégét tölthettek el együtt Koppánymonostoron. 🙂

Következő többnapos alkalmunk a LÉLEKzetvétel lesz júliusban. Szépen kezdenek összeállni a dolgok, lehet egy kis csúszással érkeznek az információk, de reméljük, aki szeretne jönni, az már régen beírta a naptárjába.

Nyáron lesz egy Tinitáborunk is. Itt próbáltuk úgy leosztani a feladatokat, hogy mindenki, amiben jó, azt csinálja, de tanuljuk meg azokat a dolgokat is, amik nehezebben mennek.

Lesz majd egy Ki-Belépő is szeptemberben. A célja ennek a hétvégének, hogy a vezető és résztvevő közti kapcsolat erősödjön, hogy a résztvevőből majd vezető lehessen, és mi, mint vezetők, ebben tudjunk nekik segíteni, átadni a tapasztalatainkat és támogatni őket.

Ezek után megálltunk egy kicsit és imádkoztunk. A második blokk az új adminisztratív munkaerőért volt, hogy Isten adjon a dolgokban tiszta látást és bölcsességet, hogy mit és hogyan csináljunk. Utána át is beszéltük. 🙂

Júlia beszámolt az irodai életről, minden hónapban kapunk tőle havi jelentést a munkájáról.

Mivel az idő újra elszaladt, és maradt pár dolog, amit meg kellett még beszélnünk, egy Skype konferenciában egyeztünk meg, és imaközösséggel zártuk a megbeszélést.

Kedden este (május 23.) folytattuk egy Skype-beszélgetéssel, csak az idő nem kedvezett nekünk és a főnökünk „kiesett" az éterből, így telefonon folytattuk. 🙂

Bevezetésként azzal kezdtük, hogy mindenki feltett egy kérdést a másiknak, vagy rákérdezett valamire, amiről beszélgettünk előtte való héten vezetőségin.

Az előző keddi megbeszélésünk óta, amikor szintén volt szó a Tinitáborról, már sikerült pár dologban továbblépnünk.

Az „atomokról” (= ’előre meghatározott területre fókuszáló szervezői csapat’) is diskuráltunk, hogy milyen formát is kapjon ez az új rendszer. Végül arra jutottunk, hogy a közeljövőben közzéteszünk egy felmérést, ami segít majd az embereknek eligazodni abban, hogy melyik atomba is szeretnének igazán bekapcsolódni.

Volt szó az Élesztőről is, aminek a szervezését nem lehet elég korán elkezdeni. Mi is azon vagyunk, hogy a szervezői munka minél hamarabb elindulhasson. 🙂

Szóba került az Imasátor, aminek „építésében” páran részt veszünk. Készülünk a Csillagpontra és jövő hétvégén lesz egy alkalmunk, ahol megbeszélünk, imádkozunk, agyalunk stb., és szívesen találkozunk majd veletek a Csillagponton! 🙂

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle