Találkozó a Zsinati Elnökség tagjaival – Fiatal Reformátusok Szövetsége

Találkozó a Zsinati Elnökség tagjaival

Találkozó a Zsinati Elnökség tagjaival

2017. január 21-én négy vezetőségi tagunk (Édes Zsófia, Bugyi Ágnes, Édes János és Kelemen Sándor) és az országos Firesz elnöke (Kiss Miklós) Rimaszombatban egy megbeszélésen vett részt a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház (SZRKE) Zsinati Elnökségének tagjaival.

 

A kezdeményezés részünkről még a tavalyi év során indult, amikor is szerettünk volna egy asztalhoz ülni az egyházunk vezetőségével, hogy egyrészt ebben az új felállásban bemutatkozzunk (a múlt év során 3 vezetőségi tagunk cseréje is lezajlott), másrészt, hogy számunkra fontos kérdéseket megvitassunk.

A két órás megbeszélés során két nagyobb témát sikerült átbeszélnünk. Először tisztáztuk a Firesz – Duna Mente szervezeti működését, annak formáját – a kapcsolódásunkat az országos Fireszhez és ezáltal a SZRKE-hoz. Sor került a Firesz – Duna Mente víziójának ismertetésére is. Ezután pedig a „lelki vezetés, a lelkészi jelenlét a Firesz – Duna Mente életében” témakörrel folytattuk, ugyanis Süll Tamás áthelyezése óta, nincs ifjúsági lelkész a szervezetünkben. Mivel minden téren érezzük ennek hiányát, ezért közös gondolkozásba, megoldáskeresésbe kezdtünk, és különböző ideiglenes megoldásokról egyeztettünk.

Bátran mondhatjuk, hogy a találkozó jól sikerült, sok mindent sikerült tisztázni az egyház, ill. a szervezetünk oldaláról is. Az az ötlet is felmerült, miszerint a közös egyeztetés ilyen formáját a jövőben akár évente megismételhetnénk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Zsinati Elnökségnek, hogy fogadtak bennünket!

Még senki nem szólt hozzá...