Vezetőségi gyűlés 2016/11 – Fiatal Reformátusok Szövetsége

Vezetőségi gyűlés 2016/11

Vezetőségi gyűlés 2016/11

Komárom – Iroda, 2016. november 12-13., 20:00 – 02:30

Jelenlévők: Édes Zsófia, Chrén Veroni, Bugyi Ági, Édes János, Kelemen Sándor, Szabó Eszter, Gyurcsis Júlia

 

            Egy újabb gyűlésre ültünk össze az irodában, hogy a Firesz – Dunamente aktuális ügyeit átnézzük, és az azokkal kapcsolatos teendőket egyeztessük, megbeszéljük

.img_20161113_013713

Hogy minél célratörőbbek legyünk, először az aktuális, hamarosan megrendezésre kerülő alkalmakkal kapcsolatos teendőket vettük elő:

novemberi ifi istentisztelet

támogatói est

FIRESZ szilveszter 2016/2017 – igen, igen most spoilerezünk, úgy fest mégis lesz közös ünneplésre, hálaadásra lehetőség – részletek hamarosan…:)

Mielőtt tovább folytattuk volna az ülést köszönttük az új vezetőségi tagokat, de ami fontosabb, imádkoztunk értük, megáldottuk Őket!   Isten nagy szeretete, hogy küld közénk ilyen nagyszerű embereket – mint Zsófi és Veroni – szolgálni, vezetni.  Isten áldja meg a munkájukat !!!:)

Ezután folytattuk a tárgysorozati pontok átbeszélését:

Tinitábor és „lélekzetvétel” alkalmaink helyszín kérdései, illetve egyéb már most felmerülő kérdések

– A mögöttünk levő Őszi munkatársi hétvégét kiértékeltük- köszönet érte mindenekelőtt a résztvevő munkatársaknak, de a szervezésben részt vevőknek. Tovább gondoltuk, hogyan lehetne még effektívebben eltölteni ezt a kis időt, hogy minél inkább mindenki bele tudja tenni azt, amit csak ő tud!

– A munkatársi hétvégén tartott közgyűlésen kérés fogalmazódott meg a vezetőség felé, hogy foglalkozzunk az országos vezetőségbe delegált tagjaink helyzetével, beszéljünk az országos vezetőséggel való kapcsolatunkról. Ezt megtettük 🙂 …és az országos vezetőségi tagjainkkal felvettük ez ügyben a kapcsolatot, tisztáztuk a helyzetet. Tekintve, hogy a 2017 tavaszi közgyűlésen úgyis új országos vezetőségi tagokat választunk, ezért az idő rövidsége miatt komolyabb érdemi lépést már ez ügyben nem teszünk. A Firesz országos helyzetéről is beszélgettünk, és abban maradtunk, hogy meglátásainkat ezzel kapcsolatban vagy személyesen az országos elnök felé, vagy az országos vezetőségi tagjainkon keresztül jelezzük.

Megszakítom a tárgypontok sorolását, mert itt érkeztünk el egy elég fontos és rendkívüli ponthoz: Szabó Eszter felmond, így az általa betöltött projektvezetői fél állás pozíciója megüresedik. Január végéig még marad, de úgy látta, hogy nem tudta úgy ellátni két helyen a munkáját, ahogy szerette volna. Döntését tiszteletben tartjuk és köszönjük a munkáját! Az így létrejövő új helyzet megoldási lehetőségeit próbáltuk összeszedni. Amint lesz konkrét döntésünk ezzel kapcsolatban, azt jelezzük.

További tárgypontjaink voltak:

Ifjúsági lelkészre volna szükségünk továbbra is. A lehetséges jelölteket összeszedtük, akiket majd – ha módunk lesz rá – az egyházunk vezetésének is figyelmébe ajánlunk. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy az alkalmainkról rendszeresen és több információt kell küldenünk a lelkészeknek az egyes gyülekezetekbe.

Kooptált lelkészt nem delegáltunk az országos vezetőségbe, ezt pótoljuk tavasszal. A szerintünk lehetséges lelkészeket már most megszólítjuk.

– A munkatársi hétvégének megfelelően az egyes „atomok” – munkacsoportok „következő lépéseit” tárgyaltuk.

Éves, személyes, mérhető terv. Célorientáltság – ez feljött a struktúra frissítésnél. Az elnök javaslata, hogy minden vezetőségi tag 1 évre tűzzön ki célokat, amelyek mérhetők. Hogy tisztán lássuk kinek, mi a felelőssége, és a határai. Természetesen ez érvényes a fizetett munkatársainkra is.img_20161113_013801

A Firesz – Duna Mente hangszereinek kölcsönzését formába öntjük a félreértések elkerülése végett. Ennek formájával minden érintett találkozik majd, illetve az irodában kérhet további információt róla:)

A lelki ajándékok gyakorlása Firesz – DM-n belül. Fontosnak tartjuk a lelki ajándékokat, ezzel kapcsolatban még egy közös álláspontra kell jutnunk, amit később közölni tudunk. Javasoljuk a téli táborra egy-egy előadás erejéig ezt a témát.

A durván éjszakába nyúló gyűlés végén az új vezetőségi tagok bevezetését (bank, kódok, imaprojekt, e-mail policy, vezetőségi freedcamp- igen, igen van ilyen!!:), stb.) segítő konkrét lépéseket vettük sorra.

 

Mert amíg Istenünk engedi és élünk, az élet nem áll meg, folytatódik tovább. Előttünk sok – reméljük áldásokban gazdag – alkalom, találkozás, amit együtt szervezhetünk, élhetünk át. Már várjuk! 🙂

Még senki nem szólt hozzá...