Holland projektek – "Teenage devotion" – Firesz

Holland projektek – “Teenage devotion”

Holland projektek – “Teenage devotion”

A Firesz irodát 2014 decemberében megkereste a holland Hulp Oost Europa szervezet egyik vezetője két projekttel kapcsolatban.

Az egyik a konfirmandusok káté oktatási módszereinek felméréséről szól. Néhány éve elindítottak egy felmérést, hogy hol milyen módszerrel tanítják a kátét gyülekezetekben, illetve milyen új módszerek segítségével lehetne még hatékonyabbá tenni azt a serdülő fiatalok számára, hogy a konfirmandusok ne “kikonfirmáljanak” az egyházból.
E projekt része a 2015. január 24. és 31. közötti, Hollandiába tervezett egyeztető alkalom, ahová egyházanként 2 embert várnak. Az alkalom angol nyelven fog zajlani. Egyházunkat Sasák Attila, kamocsai lelkipásztor és Császár Eszter, a pozsonyi gyülekezet presbitere, a Firesz munkatársa fogják képviselni.

bibliaA másik projekt szintén a tinikorosztályt célozza meg azzal kapcsolatban, hogy mi módon lehet a legjobban eljuttatni naponta a fiatalokhoz az evangéliumot. Ismerve, hogy az internet világában rengeteg anyag elérhető, kérdés viszont, hogy vajon a fiatalok ki tudják-e szűrni azt, ami valóban lelki táplálékot nyújt nekik. Ezért a holland projekt egyik fő része egy napi áhítatos iromány megszerkesztése.Hulp Oost Europa Ez ügyben 2015. január 10-én (szombat 16 órakor) látogatást tesz a holland szervezet két tagja a komáromi Firesz irodában, ahol közös gondolkodásra hívják a Firesz vezetőséget, hogy ebben a projektben mit tudna a szervezetünk hozzáadni. Tekintettel arra, hogy Firesz – Duna Mentében ez éven egy új projektet indítunk, kiindulópontként ezt a projektet fogjuk ismertetni a HOE szervezettel tagjaival.

2 hozzászólás

  1. […] gyülekezet-orientált új stratégia részletei, a holland HOE alapítvány által kezdeményezett két projekt, az év egyes alkalmainak a felelősei, valamint az, hogy mitől vezető egy vezető, milyen […]

  2. […] végén egyházunkat fogják képviselni a HOE által szervezett egyeztető alkalmon (erről bővebben itt). A beszélgetés fő téma az volt, hogy mi módon lehetne hozzájárulni és segíteni a […]