firesz@firesz.sk

Szakmai nap – Kárpát-medencei szinten

2014. november 7., péntek

admin

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

Gekibeztünk... azaz szakmai napo(ka)t tartottunk... azaz 2014. november 3–5. között ülésezett a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum.

Egy újabb félév eltelt. Itt az idő egy következő Gekibre. Úti cél: Berekfürdő.

Sok minden volt új ezen a Gekiben. Szakmai napot tartottunk. Együtt a magyarországi megyei ifjúsági referensekkel (lelkészek, akik a megyén belül az ifjúsági munkáért felelnek). Népes – közel 80 résztvevő –  és lelkes csapat jött össze. És vegyes. A megyei referenseken kívül ott voltak a magyarországi ifjúsági szervezetek képviselői, a teológiák szeniorjai, az egyetemi lelkészek – Felvidékről Süll Tamás, a határon túli ifjúsági szervezetek képviselői – Felvidékről Gyurcsis Júlia.

A szakmai nap középpontjában a "csoport" állt. Maguk a résztvevők is sok esetben csoportokban dolgoztak. Főleg, amikor saját ügyeket kellett megvitatni. ĺgy került sor a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum (azaz Gekib) 2015-ös évi programjának a tervezésére is. Ezek közül szeretném kiemelni a Csillagpontot (2015. július 21–25., Tata), aminek szervezésében minden tagszervezet kiveszi a részét, ill. a Kárpát-medencei Imaéjjelt (2015. október 16.), aminek a szervezését a Pápai Református Teológiai Akadémia vállalta magára.

Szakmai nap a Gekiben

Egy tréningnek köszönhetően saját bőrünkön tapasztalhattuk azt, hogy milyen nehéz egy nevezőre jutni különböző érdekek, csoportok képviselőknek. Viszont nem lehetetlen! Ez mindenképp jó hír!
Illés Dávid, Járay Márton és Thoma László voltak azok, akik a csoport rejtelmeibe avattak be. Megvizsgáltuk a csoport kereteit, fajtáit, fejlődését. A csoporton belüli dinamikát. A hallottakat meg értelemszerűen kiscsoportokban dolgoztuk fel.
Kerekes Szabolcs volt az, aki a kamaszok világába kalauzolt el bennünket. Az ő csoportigényükről, a közösségről, mint a legfontosabb tinédzser eszközről tanultunk.

Nagyon sok fontos ismeretre tettünk szert Tomival, és azon vagyunk, hogy ezeket átvigyük saját köreinkbe is. Hordozzátok ezt imában, hiszen sok bölcsesség, szeretet, látás kell hozzá.

Gyurcsis Júlia

Ugyanez más szemmel és fényképekkel: http://reformatus.hu/mutat/10209/

Esetleg: http://ifikaptar.parokia.hu/hir/mutat/5997/

 

 

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle