firesz@firesz.sk

Szép volt. Jó volt! Köszönöm. NEM ennyi!

2014. október 27., hétfő

admin

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

"Szép volt. Jó volt! Köszönöm. Ennyi!
De mégis - mégis? – kellene tenni
Valamit, ..."
Rapülők

Pl. egy beszámolót írni, amiből megtudjátok, hogy mi volt szép és jó és hosszú és mély és örömteli és megható és fárasztó és megújító és érthető és kevésbé érthető és lelkesítő és intő és összekovácsoló és még sorolhatnám. 🙂

Horváth Dávid lelkesítő előadása közben

Címszavakban körülbelül ez volt a 2014. október 24–26. között, Jókán, megtartott Munkatársi hétvége. Két rövidebb nap és egy naaagyon hosszú, ami természetesen átívelt a harmadik napba – és még kihasználtuk azt is, hogy az óraátállítással nyertünk egy órát. 🙂

Császár Eszter volt az, aki bevezetett minket a döntéshozatal, mondjuk úgy, rejtélyeibe. Bár most már tudjuk, hogy ez nem rejtély kérdése, hanem a bátorságé, az elköteleződésé és Isten iránti bizalomé. Horváth Dávid már reggel lelket öntött belénk és biztatott, hogy még van hova formálódnunk... Hát álljunk elébe ennek a kihívásnak! Kapcsolódjunk! Kapcsolódjunk egymáshoz, a többi fiatalhoz, egy-egy tinihez. Ez harcos munka!

Édes Zoltán pedig felvázolta a víziónkat, rámutatva arra is, hogy merjünk nagyokat álmodni. A hitünk mutasson túl azon, ameddig a kezünk elér.

Gyurcsis Júlia beszámol a 2014-es évrőlEzután jött csak a kemény munka! Meghallgattuk az éves esemény- és pénzügyi beszámolót. Ez volt az egyszerűbb rész... Aztán jött a 2015-ös év tervezése. Itt már ütköztek az érvek, vélemények. Viszont ez jó! Ez visz előre. Új látás új stratégiát, a réginek az elhagyását és új programoknak a létrejöttét igényli. A feszült hangulatot Édes János törte meg. Szelíden, szeretettel és talán kicsit szomorú szívvel emlékeztetett minket arra, hogy bizony nincs okunk a panaszkodásra, elégedetlenkedésre, hanem annál inkább a hálaadásra. Ezek után az Úr csodásan vezette az esténket. Szinte minden blokk után "valahogy spontán" hálaadás, dicsőítés következett. Mert tényleg Istent illeti minden dicsőség, ami a Firesz – Duna Mentében történik.
Azt hiszem, hogy főleg ennek köszönhető, hogy még 23.00 körül bevállaltuk a közgyűlést.  Megharcoltuk. 🙂

Előadás hallgatása közben a Munkatársi hétvégén

Tanulság: Szép volt, jó volt. Köszönöm. Nem ennyi! Valami új van a láthatáron! Új, ami mellett egyhangúlag elköteleződtünk, ami által Isten formálni fog minket. Nagyobb, mint ameddig a kezünk elér. Benne vagy?

Gyurcsis Júlia

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle