firesz@firesz.sk

Mit mondanak a fiatalok?

2013. december 21., szombat

admin

Olvasási idő: kevesebb mint 6 perc

„Örvendj nagyon, Sion leánya, ujjongj, Jeruzsálem leánya! Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas...” (Zak 9,9).

Kedves Támogatóink!

Ezzel az igével szeretnénk örömteli adventi készülődést és békés karácsonyi ünnepkört kívánni, valamint megköszönni, hogy az elmúlt évben adójuk két százalékával, vagy más módon támogatták a Firesz – Duna Mente szolgálatát. Az adományaik sok fiatal arcára csaltak mosolyt, alább megtekinthetnek egy kis összefoglalót, amelyet az ő emlékeik alapján készítettünk.
Fogadják ezt hálánk és örömünk jeléül, sok szeretettel, a Firesz vezetősége és tagjai nevében!

 

_MG_4039"Tinitábor: a legjobb, hogy az egész tábor Istenről szól, és mindenki végette jön.  És mindig van valami keret, vagy téma, ami tanulságos. Vannak előadások és vannak csoportos beszélgetések, amin megbeszéljük, hogy miről is szólt az előadás. 🙂 Minden nap más délutáni program van, például sportdélután, kézművesdélután. Élményekkel teli hetet tölthetünk el együtt, és mikor búcsúzkodunk látni a rengeteg szomorú arcot és a könnyező szemeket... A Firesznek köszönhetem a legjobb barátaimat, akikre itt találtam rá. 🙂 És velük teljes lehetek, mert nekik is ott van Isten, nem úgy, mint más barátaimnak. 🙂 És Nekik köszönhetem, hogy megmutatták a helyes utat, utat az Isten felé. 🙂 Mindig felnézek a vezetőkre, hogy mennyire másképp látják Istent, mint más emberek. Megtanultam imádkozni, hogy nem mindig csak kérni kell, hanem köszönni is :), nem haragudni kell, hanem megbocsátani. Megmutatták azt, hogy Isten mellett dönteni nagyon is jó dolog. 🙂 Hogy bármi problémám van, akármikor szakítanak rám időt, szívesen meghallgatnak, segítenek megoldani a problémát, imádkoznak értem. Ők olyan emberek, akiknek mindent el lehet mondani, mert megbízhatóak, és ők is ugyan olyan őszinték velünk szemben. A bizonyságtételeikből sokat tanulok." (Norbi)

Fiatalok az egyik ifihétvégén, Jókán

"Az esti napzártakor jó érzés volt kicsit elcsendesedni, beszélgetni a vezetőkkel, libazsíros hagymás kenyeret fogyasztani egy külön élmény volt. A csobesz (csoportos beszélgetés) jó volt, csak rövid. És a zenélés, a közös éneklés, az imádkozás... Ezekre mindig szívesen gondolok vissza. Jah, meg amikor a Zolit lestoppoltuk..." (Gergely)

"Hát az, hogy közelebb állok Istenhez, meg sokat barátkozunk. Okosabb lettem." (Gyuri)

"Hogy a táborban mi volt jó, szerintem nem lehet felsorolni: egy csodálatos hét Istennel együtt, nagyon tetszik / tetszett minden évben az éneklés, a csobesz, a napzárta, valamint szórakozásban kiemelném a STOP játékot és a vízi csatát. Nagyon tetszett az eddigi összes tábor, de az idei volt a legjobb." (Veroni)

Tinitábor 2013

"Firesz: az a hely, ahol olyan barátokra tehetsz szert, akikkel nem csak fiúkról/lányokról, iskoláról, hobbiról, hanem Istenről is nyugodtan beszélgetést folytathatsz." (G. Eszter)

"Imádok oda járni, számomra ez egy olyan hely, ahol meg tudok nyugodni, olyan emberekkel találkozhatunk ezeken az alkalmakon, hogy a mindennapi életben kevés ilyen van. És imádom az éneklést is, mert az olyan meghitt, vidám szokott lenni, és úgy közeledünk Istenhez közben, hogy észre se vesszük, és mindent másképp látunk, mindent másképp csinálunk ezek az alkalmak után. És persze, mi fiatalok is megváltozunk, jó útra térünk, elkülönítjük a rosszat a jótól – ami számunkra nagyon jó érzés." (Edina)

"Hát én nagyon jól éreztem magam a táborban. Nekem az egész úgy tetszett, ahogyan volt. A programok, amiket csináltunk, a csobeszek, a reggeli torna. Hogy miért is mennék el? Én így is, úgy is elmennék, de azért is, hogy a barátaimmal találkozzam, a vezetőkkel, és hogy az Úrról is többet tanulhassak. Röviden ennyi. Meg amúgy az év eleji fogalmazást, amit a nyárról kellett írnom, azt is a táborról írtam. Egy egész oldalt írtam. Egyes is lett." 🙂 🙂 (Márk)

"Szia! Bátran ki merem jelenteni, hogy életem legjobb hete volt, az egész nyaramat tökéletessé tette, sosem fogom elfelejteni, és már alig várom a következő nyarat. Először is a társaság tetszett nagyon, ugyanis ez az egyik legfontosabb egy táborban. Nagyon sok jó embert ismertem meg, és emlékszem, eleinte még nem is akartam elmenni, mert még csak sejteni se sejtettem, hogy ilyen jó lesz. Nagyon tetszettek a csobeszek, a "Ki mit tud?", a méta, a számháború, a lufi csata. Az egész együtt tökéletes volt. 🙂 Remélem, hogy még sok-sok éven át ugyanilyen jó lesz." (Ildikó)

Önfeledt nevetés a tinitáborban"Hogy miért is szeretek ide járni az az, hogy itt úgymond szégyen nélkül kérdezünk, válaszolunk, sírunk, nevetünk, imádkozunk, mert más táborokban nem annyira van ilyen. Bár nevetni mindenhol lehet, de a többit úgy elszégyelljük – nem szeretünk így fiatalok, szerintem, beszélni az Istenről való dolgokról, kapcsolatokról. És itt bárkinek elmondhatod, hogy mi nyomja a szíved, vagy valamit nem értesz, vagy akármi. Tényleg bármelyik vezetővel lehet ilyenekről beszélni; bár nem csak vezetőkkel. 🙂 Másrészt meg nagyon sok új éneket tanulhatunk itt, új történetetek, új barátokat találhatunk, akik esetleg még segíthetnek is az utunkon. Harmadrészt pedig az élmények egyszerűen hihetetlenek. Amikor először voltam tinitáborban, akkor nem akartam hazamenni, megint visszaesni azokba a monoton napokba. Jó volt feltöltődve hazamenni." (Viktor)

Sportnapon Nemesócsán"Nagyon tetszett a tinitábor – voltam már sok táborban, de ehhez foghatóban még nem. 🙂 Nagyon tetszett a méta és a vizes lufi csata. Azon kívül a csoportvezetők a lehető legjobb fejek voltak, és nagyon tetszett a sok poénkodás is. Jó volt nagyon a „Teens got talent” és a stoppolás is. Az egyetlen dolog, ami nem tetszett, az a hazaindulás volt. Így hát remélhetőleg, jövőre is találkozunk! 🙂 Köszönök mindent visszamenőleg is!" (Kincső)

"Minden Firesz alkalomból haza szoktam vinni egy darabot, 🙂 mindig megfog benne valami. A Fireszen látni, hogy mindenki boldog, mindenkivel lehet beszélni, mindenki meghallgat, jók a vezetők is. Mikor nem tud a Firesz valami jót csinálni?" 🙂 (Juliet)

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle