firesz@firesz.sk
Avatar

Vezetőségi megbeszélés - 2013. szeptember 27.

2013. október 4., péntek

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

2013.09.27-én, pénteken 18.50 – 21.20 között ülésezett a Firesz – Duna Mente vezetősége. Jelen voltak: Esztergályos (Dobai) Júlia, Gyurcsis Júlia, Süll Tamás és vendégként Esztergályos István.

 

A napirendi pontok voltak:

1. Ige, azaz nézzünk fel…

2. Adománykérvény a kárpátaljai Beregszászi Kollégiumtól

3. Adminisztratív segítség

4. Firesz Duna Mente tagsági kártya

5. Tisztújítás

 

 

  1. 1Kir 8,24: „Amit megígértél, hatalmaddal be is teljesítetted a mai napon.” Ez egy korszaklezáró ige Salamon szájából, amikor a Szövetségládát odahozták a templomhoz. Mi is egy korszakot zárunk (vannak akik személyes életükben, pl. férjhez mentek) a szervezetünkben azzal, hogy új vezetőséget fogunk választani. Nem csak staféta átadást, hanem a szövetség megújítása is jelenti ez.
  2. Adománykérő levél érkezett a Beregszászi kollégiumból, ahol az épület berendezésére (35 db. radiátorra) gyűjtenek. Ezt tárgyalva a vezetőség úgy döntött, hogy élni fogunk a tized lehetőségével havi szinten, és az első tizedünket Beregszászra küldjük, a további hónapokban mindig eldöntjük, hova lehetne adományt küldeni. Az eddigi év havi tiszta bevételünk (adományok, pályázatok) átlagának a tizede 400,- EUR.
  3. Az iroda munkavállalási adminisztratív ügyek intézésére szeptember 1-től december 31-ig egy kisegítő munkaerőt kért fel, Csiffáry Ildikó személyében, heti 4 órában. Ez a segítség sok időt spórol meg az elnök munkaidejéből, hogy azt másra, a szervezet lelki vezetésére tudja szánni.
  4. Mivel idén egy új kártyát kap minden tagunk (ZKSM-s kiskártyát), aminek tokja van, benne van a kiskártya, amin rajta van a kis DunaMente logó is, továbbra is lesz a Firesz – Duna Mentének is külön kiskártyája, amit pont úgy bele tudunk tenni a tokba. Az éves matrica csak a ZKSM-sre lesz ráragasztva.
  5. Tisztújításnál az a cél, hogy jogilag is, de emberi felelősséggel, valamint Isten Lelke vezetésével menjen végbe az október 25-i tisztújító közgyűlés. A jelenlegi vezetőségnek gondolkoznia kell, kit is javasol, de többet is javasol, illletve lehet majd helyben is javasolni, hogy helyet hagyjunk a fiataloknak a választásra, s hogy az Isten Lelke működjön köztünk.
Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle